dijkwel_APK_shutterstock_406431103.c06995401c1d45713e38f37c5a17fe3616

Service en onderhoud

Vakkundig onderhoud. Daar gaan we voor. Houd je auto in topconditie door hem regelmatig te laten controleren. Hierdoor verklein je niet alleen de kans op bijvoorbeeld pech langs de weg, maar voorkom je ook dure reparaties. Daarnaast levert een goed onderhouden auto vaak meer op wanneer je hem inruilt.

Verschillende soorten onderhoud en service: van apk tot gratis haal- en brengservice

Een apk, bandenwissel of het vervangen van een distributieriem: bij Auto Christiaan kan het allemaal. Om je een beeld te geven van de werkzaamheden en onze diensten, lichten wij de meest uitgevoerde activiteiten voor je uit.

APK

Tijdens de apk wordt onder andere de werking van de gordels gecontroleerd. Maar ook de slijtage en uitlijning van de remmen en de verlichting en sloten worden gecheckt. Geen tijd om te wachten? Er staat vervangend vervoer voor je klaar.

Bandenwissel

Door de banden met het seizoen mee te wisselen, rijd je niet alleen zuiniger maar ook veiliger. Daarnaast heb je hierdoor langer plezier van de banden. Heb je geen ruimte om je zomer- of winterbanden op te slaan? Laat ze achter in ons bandenhotel.

Kleine beurt

De fabrikant van de auto schrijft regelmatig onderhoud aan de auto voor, zodat slijtage op tijd gesignaleerd en verholpen kan worden. Zo bespaar je op de lange termijn kosten, want kapotte onderdelen kunnen voor schade zorgen.

Grote beurt

Iedere twee jaar heeft jouw auto een grote beurt nodig. Alle onderdelen worden gecheckt op werking, slijtage en eventuele beschadiging. Om verrassingen te voorkomen, nemen wij contact met je op wanneer we constateren dat bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn.

Gratis haal- en brengservice

Om je zoveel mogelijk te ontlasten, hebben wij een gratis haal- en brengservice. Wanneer je zelf geen tijd hebt om je auto te brengen, halen wij hem op en wordt de auto gerepareerd en gewassen teruggebracht. Liever gebruik maken van een gratis leenauto? Ook dat is mogelijk.

Overige services

Naast bovenstaande werkzaamheden kun je bij ons ook terecht voor een accu- of aircocheck, het vervangen van de distributieriem of voor het plaatsen van een nieuwe trekhaak. Je leest er meer over op onze pagina overige services.

Wanneer heeft jouw auto een onderhoudsbeurt nodig?

Het is een van de meest gestelde vragen: wanneer heeft mijn auto een onderhoudsbeurt nodig? Het verschilt per auto wanneer hij een beurt nodig heeft. Om het zo eenvoudig mogelijk te houden, kun je in onderstaande tabel aan de hand van de leeftijd van de auto grofweg zien wanneer deze een beurt nodig heeft.

​Nieuwe auto (jonger dan 6 jaar)
​Bij nieuwe auto’s verschijnt over het algemeen een melding in het scherm. Dit kan bijvoorbeeld aangegeven worden met behulp van een brandend sleuteltje.

Oudere auto (6-7 jaar of ouder)
Bij een oudere occasion wordt aanbevolen om ieder jaar een kleine beurt uit te voeren of na 15.000 kilometer. Een grote beurt moet iedere twee jaar of na 30.000 kilometer.

Klanttevredenheid en ervaringen

Een optimale rijervaring en deskundig advies: dat is waar Auto Christiaan voor staat. Wij vinden het belangrijk dat je tevreden bent over onze werkzaamheden en jarenlang plezier beleefd aan jouw auto. Benieuwd wat anderen van onze service vinden? Bekijk de recensies op Google en Facebook.

Vragen? Neem contact op met Auto Christiaan

Heb je vragen of wil je meer informatie over de werkzaamheden? Onze medewerkers staan je graag te woord. Je kunt vrijblijvend contact opnemen door te bellen naar 0527 29 13 22 of te mailen naar info@auto-christiaan.nl. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur.